1Rijkslogo_i-base (NL)

Read more

Customer: 
Rijksoverheid
Year: 
2008

2008 | HuisstijlmanagementtoolRijksvoorlichtingsdienstDen Haag, Nederland

Initiatief

Alle Nederlandse instellingen van de Rijksoverheid gaan één huisstijl voeren. De ministeries, de inspecties, de uitvoeringsorganisaties en de agentschappen. Van de Belastingdienst tot de gevangenissen, van het Centraal Planbureau tot het KNMI. Het logo is in december 2007 gepresenteerd, de richtlijnen zijn geformuleerd en de stramienen en sjablonen staan klaar.

Strategie

De huisstijlsite van de Rijksoverheid fungeert als de ‘backbone’ voor het huisstijlmanagement, in eerste instantie verzorgd door de projectgroep 1 Logo, ingesteld door de Rijks Voorlichtingsdienst. Op termijn zullen de dochter- en kleindochterorganisaties decentraal hun eigen richtlijnen en applicaties binnen i-Base gaan beheren. Hierbij blijft de centrale organisatie verantwoordelijk voor het beheer van de algemene richtlijnen.

Uitvoering

Iedere (klein)dochter-organisatie heeft haar eigen domein waarin organisatie- specifieke richtlijnen, middelen en applicaties opgenomen kunnen worden. Ook de centraal aangestuurde informatie wordt hier weergegeven. Op deze wijze heeft iedere organisatie toegang tot de benodigde informatie, waarbij deze vanuit verschillende stucturen up-to-date gehouden kan worden.

Toekomst

De basiswebsite is gereed, toekomstige inspanningen zijn er enerzijds op gericht de bestaande informatie op verschillende manieren te ontsluiten, en anderzijds om toepassingen aan te bieden die het huisstijlmanagement voor alle aangesloten organisaties nog makkelijker maken. Hierbij wordt gedacht aan verschillende bestelmodules, automatische opmaak- applicaties en wellicht intervisie- chatmodules voor huisstijlbeheerders.